O nama

Home / O nama

Konflikt između brzog tempa mijenjanja društva i tradicionalnih školskih sistema je postao problem u mnogim zemljama, uključujući i BiH. IRE nastoji ispuniti praznine u shvatanju inovativnih programa edukacije nastojeći da poveća pristup kvalitetnijem obrazovanju, naročito za djecu i mlade težeg socio-ekonomskog statusa, te druge marginalizirane skupine. Ipak, i pored postojanja ovakvih programa, neophodno je ne samo omogućiti njihovu dostupnost svima već i osigurati njihov kvalitet. IRE strijemi ka tome da doprinese inovativnom pristupu neformalnom obrazovanju, posebno iz oblasti sporta i promocije zdravih stilova života, promocije kulture i dijaloga različitosti, ekologije, energetske efikasnosti, komunikacije, informacione tehnologije te sigurnosti i zaštite na internetu.

null

NAŠA MISIJA

je prevazilaženje formalnog obrazovanja kroz sprovođenje inovativnih i edukativnih projekata uz osiguravanje dostupnosti istih svima, naročito marginalizovanim skupinama.

Naša misija je prevazilaženje formalnog obrazovanja kroz sprovođenje inovativnih i edukativnih projekata uz osiguravanje dostupnosti istih svima, naročito marginalizovanim skupinama.

Arijana Knežević IRE
Azra Džubur IRE
Azra Rizvanović IRE
Dina Serdarević IRE
Midhat Fetahagic
ire-volontiranje-angazman

Arijana Knežević

Predsjednica Udruženja

aknezevic.ire@gmail.com

Azra Džubur

Izvršna direktorica

adzubur.ire@gmail.com

Azra Rizvanović

Programska menadžerica

arizvanovic.ire@gmail.com

Dina Serdarević

Finansije i administracija

dserdarevic.ire@gmail.com

Midhat Fetahagić

Projektni asistent

mfetahagic.ire@gmail.com

TI?

Javi nam se!

Klikni ovdje.

null

NAŠA VIZIJA

je dostupnost kvalitetne i neformalne edukacije među svim društvenim grupama, naročito ugroženim zajednicama i pojedincima a s ciljem unaprjeđenja položaja istih u društvu, ali i poboljšanja sveukupnog kvaliteta života.

Naša vizija je dostupnost kvalitetne i neformalne edukacije među svim društvenim grupama, naročito ugroženim zajednicama i pojedincima a s ciljem unaprjeđenja položaja istih u društvu, ali i poboljšanja sveukupnog kvaliteta života.

  • Udruženje Inovativni razvoj i edukacije (IRE)
  • Trg djece Dobrinje 19, 71000 Sarajevo
  • info.uire@gmail.com